Om oss

Utility Cloud är ett ungt företag med lång erfarenhet från energibranschen

Förnybar energi är lösningen för en hållbar framtid. Utility Cloud utvecklar de lösningar som formar framtidens energibolag

En norsk framgångssaga

Utilty Cloud startades hösten 2019 av en grupp entreprenörer som såg behovet av en framåtblickande digital plattform för energimarknaden. Bara ett år efter starten var de tre första kunderna live med Utility Cloud. Idag hanteras 20 % av norska mätpunkter i vår plattform och vi kommer att fortsätta växa i Norden och Europa under de kommande åren. Vi ägs av våra anställda och finansieras av våra kunder. Det tänker vi fortsätta med.

Smarta lösningar för energimarknaden

Energibolagen har ett allt större behov av effektivitet och kvalitet samtidigt som konsumenterna vill ha enkla digitala lösningar. Detta ställer stora krav på IT-lösningarna på energimarknaden. Utility Cloud har utvecklat en plattform som har skapats för att digitalisera och effektivisera energibranschen. Smart teknik gör våra kunder effektiva och flexibla, så att de kan vinna på en dynamisk, digital och volatil marknad.

En renare framtid

Det gröna skiftet beror på ny teknik som förändrar hur energi produceras och konsumeras. Vår ambition är att Utility Cloud ska spela en betydande roll i denna transformation. Vi bedriver kontinuerlig produktutveckling driven av marknadens behov, och nya drivkrafter på marknaden för en ännu grönare energimarknad.

Möt ledningsgruppen

Vi skapar digitala lösningar för en renare framtid

Vår vision

Våra värderingar

Våra värderingar är viktiga vägvisare för alla våra medarbetare

Ärlighet

Vi måste vara transparenta med kunder och partners

Lösningsorienterad

Vi måste alltid fokusera på att hitta de bästa lösningarna för våra kunder

Kvalitet

Ingenting ska ske på bekostnad av kvalitet